A DEVIOUS ROUTE

Studio Seine - Rotterdam

2 maart t/m 14 april 2019

Studio Seine presenteert de solotentoonstelling A Devious Route met tekeningen van Gam Bodenhausen van 2 maart tot en met 14 april 2019. Bodenhausen ontving van het Mondriaan fonds een werkbijdrage bewezen talent en zal vanaf de Rotterdamse Museumnacht 2019 haar werk tentoonstellen in Studio Seine.

Museumnacht & opening

Op zaterdag 2 maart 2019 vindt de opening van de tentoonstelling plaats, tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2019, tussen 20.00 - 1.00 uur. Tijdens de museumnacht staat het werk van Bodenhausen centraal en wordt de performance Solitude of Ether, in samenwerking met Simone van Dijken, verspreid over de avond opgevoerd.

Solitude of Ether

De performance Solitude of Ether is een samenwerking tussen Gam Bodenhausen en Simone van Dijken. Het creëert een sfeer die het kijken en dwalen in de tekeningen aanmoedigt. De performance kan als vervreemdend, oer en dromerig worden opgevat. Bodenhausen en van Dijken hebben van 2003 – 2010 samengewerkt als The Skills, een noisepoetry band met de focus op improvisatie en herhaling (muzikaal en tekstueel). Sinds de afgelopen jaren richten ze zich, onder hun eigen namen, op performances waarbij repetitieve handelingen zoals tekenen, percussie, en tekstvoordracht centraal staan. De gegenereerde klanken, die door deze handelingen ontstaan, vormen een nieuwe narratieve compositie.

 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam Bodenhausen-studioseine5155.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam Bodenhausen-5059.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam Bodenhausen-5218.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam Bodenhausen-5080.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam Bodenhausen-5203.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam_Bodenhausen_studio_seine.jpg
 
 
https://gambodenhausen.nl/files/gimgs/th-91_Gam_Bodenhausen_drawings.jpg