Tam Theater Krefeld | 2004 | organisation: Suchan Kinoshita | Performance

’I N F I N I T I V E’

In Krefeld en Maastricht werd vrijdag 11 juni 2004 vanaf 12.00 uur de 60 uur durende compositie Infinitive van de Zwitser Urs Peter Schneider uitgevoerd. In Infinitive doorloopt de bekende Zwitserse schrijver en componist de grondvormen van het muziektheater. Rituele, periodieke eenvoud, vervreemdende solo’s voegen zich naar de alledaagsheid van de omgeving. De uitvoering van deze bijzondere partituur was een samenwerking met het Tam-theater in Krefeld. De uitvoerenden kwamen uit Duitsland en Nederland. De uitvoering in Maastricht in het weekend van 11 juni werd voorafgegaan door een uitvoering in Krefeld een week eerder.

De partituur van deze performance bestaat uit 350 zogenaamde definities. Deze definities worden verdeeld en door 24 performers uitgevoerd. Een definitie bestaat uit een aanduiding van een handeling met een voorwerp op een bepaalde plaats en een bepaalde tijd.
Op het plein voor het Tam Theater en daarna vanaf het middelpunt van de St. Servaasbrug werden denkbeeldige cirkels getrokken die aangaven waar een handeling met welk voorwerp diende te worden uitgevoerd.

Met alledaagse maar ook zelfgemaakte voorwerpen werden herkenbare maar ook zelf verzonnen handelingen verricht die voor even de stad, voor wie het wilde zien, veranderden.