BIOGRAFIE

Gam Bodenhausen (1973) is beeldend kunstenaar en studeerde vrije richting aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en vervolgde haar opleiding aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Ze werkt in haar atelier in Eindhoven, waar ze monumentale tekeningen maakt.

In haar werk spelen historische en geologische elementen uit het landschap en de natuur een belangrijke rol. Vertrouwde landschappelijke beelden, structuren en objecten worden geobserveerd, ontleed en herschikt in een nieuwe werkelijkheid. In haar werk fungeren ook dagelijkse voorwerpen als gids naar een alomvattende reflectie op het mens-zijn, waarbij ogenschijnlijk kleine onsamenhangende onderdelen een groter en ontroerend verhaal over liefde en verlangen vertellen.
In 2016 publiceerde ze haar eerste boek Grey Horizontals, uitgegeven door Lecturis. Dit boek is gebaseerd op een serie zacht-grijze potloodtekeningen die zijn ontstaan nadat ze was teruggekeerd naar het moeras-achtige gebied van haar jeugd.
Bodenhausen exposeert in binnen- en buitenland. Haar werken zijn onder meer opgenomen in de collecties van het van Abbemuseum en het museum Boijmans van Beuningen. Daarnaast ontving ze subsidies van het Constant van Renessefonds, Prins Bernard Fonds en het Mondriaan Fonds.